Hírek

2010.07.12. 11:34

Arcok és képek

Szép könyv Eszéki Erzsébet Így látunk mi című interjúkötete. Jó kézbe venni, jó olvasni. Igényes, intelligens, magával ragadóan megírt könyv, mely ritkaság napjainkban, amikor az igazi olvasnivalók háttérbe szorulnak a „népszerű művek” példányszám háborújában. Pedig Eszéki Erzsébet nem tesz egyebet, mint beszélget

Világgazdaság Online

Pontosabban: hagyja beszélni interjúalanyait. Csendben, a háttérből, ám annál határozottabban. Magabiztossága érvényesül a kötet szerkesztésében, a beszélgető partnerek kiválasztásában. Kulturális, művészeti életünk jeles személyiségei vallanak egy-egy számukra kedves, fontos festményről, fotóról.

Harminchét csodálatos műalkotás köré harminchét páratlan, bensőséges mese kerekedik Szabó Istvántól meg Nádas Pétertől, Gryllus Dorkától, Part Nagy Lajostól és a többiektől. Érzékelhetően tetszik nekik a műelemzői szerepkör.

Tetszik az olvasónak is. Közel kerül a műremekekhez, s közelebb a jól ismert arcokhoz. A sajátos tárlatvezetés részeseként pedig egyszercsak rádöbben, hogy már nem pusztán a mesélők, hanem a maga szemével látja a képeket, esetenként nem ugyanúgy, nem ugyanazt. S idejét érzi, hogy válasszon egy saját kedves festményt is...

A Corvina gondozásában az Ünnepi könyvhétre megjelent kötet portréi Dobó Lászlót dicsérik.

Pedig Eszéki Erzsébet nem tesz egyebet, mint beszélget Világgazdaság Online -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva