Hírek

2010.07.23. 18:18

Átment a stressz-teszten az OTP és az FHB

Az OTP Bank stabilan és magasan az elvárt szint felett teljesített - közölte a legnagyobb magyarországi bank a BÉT honlapján, pénteken. Az FHB Jelzálogbank Nyrt. szintén megfelelt az európai banki teszten.

MTI Eco

Az Európai Bankfelügyelők Bizottsága (CEBS) által koordinált európai pénzintézeti stressz-tesztet 20 uniós tagállam 91 intézménye végezte el.

A kapott paraméterek mentén a legszigorúbb stressz szcenárióban az OTP Csoport Tier 1 rátája 16,2 százalékos szinten állna 2011 végén, ami több mint négyszerese a 4 százalékos szabályozói minimum szintnek.

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. szintén megfelelt az európai banki teszten. A bank honlapján pénteken közzétett közlemény szerint a pesszimista forgatókönyv alapján elszenvedett sokk következtében a becsült konszolidált alapvető tőkemegfelelési mutató a 2009. év végi 8,6 százalékhoz képest 2011-re 10,8 százalékra módosulna. Egy szuverén kockázati sokkal kiegészített forgatókönyv további 0,2 bázispont változást jelentene a tőkemegfelelési mutató alakulására, ami így 10,6 százalékot tenne ki 2011 végére. Az előírt szabályozói minimum 4 százalék.

 
További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva