Hírek

2010.07.15. 22:26

Az új médiatörvény szavazásának napján távozik a Duna TV elnöke

„Amikor az emberrel folyamatosan közlik, hogy a jövőben nem tartanak igényt a szolgálataira; amikor elkezdődik a jégeső, először mogyoró-, aztán dió-, majd végül teniszlabda nagyságú, akkor félre kell állni” – így indokolta július 22-étől hatályos lemondását Cselényi László, a Duna Televízió elnöke a csatorna Közbeszéd című műsorának rendkívüli kiadásában.

Duna TV

 Megjegyezte: a lépésre nem önmaga védelmében szánta el magát, hanem azért az intézményért tette, amelyért „él-hal, és amelyben életének egy jelentős részét töltötte el”.
 
„A kilépésemnek van egy számomra szimbolikus napja, jövő csütörtök, amikor nagy valószínűséggel az Országgyűlés szavaz az új médiatörvényről, amellyel én nem értek egyet” – tette hozzá Cselényi László.

A kuratóriumot meglepte a tévéelnök lemondása – állította Simkó János, a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöke, a Közbeszéd különkiadásának másik vendége. Az, hogy a Duna elnöke közös megegyezéssel, nem pedig lemondással válik meg az intézménytől, Simkó szerint jelzés értékű: méltányolja Cselényi Lászlónak a Duna Televízió élén eltöltött időszakát.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva