Hírek

2010.07.28. 11:10

Biztos profitra vadásznak az ingatlanbefektetők

Az összbefektetések mértéke ebben a negyedévben 25,2 milliárd euróra rúg, amely 19 százalékos emelkedés az első negyedévhez képest. A közép-kelet európai piacok ismét keresettebbek, itt a befektetési volumen 61 százalékkal növekedett.

Cushman & Wakefield

A kiskereskedelmi aktivitás 30 százalékkal esett vissza az első negyedév kiemelkedő eredményéhez képest, míg az irodapiacon 43 százalék csökkenés volt érzékelhető. Az Ipari ingatlanok piaca a negyedév során 7 százalékról 13 százalékra emelkedett. Az elsődleges kiskereskedelmi lokációk továbbra is érdekesek maradnak a növekvő étvágyú vásárlóknak, míg a hasznok zsugorodásával egyre több ingatlan kerül a piacra.

Az ingatlanok értékei 3,7 százalékkal növekedtek az év során, mely az első éves szintű növekedés 2008 második negyedéve óta. Az 1,8 százalékos növekedés a legmagasabb volt 2007 második negyedéve óta. A hozamok csökkennek, jelenleg átlagosan 7,1 százalékon állnak. Az elmúlt két negyedévben egyaránt 12 bázispontot csökkentek. A bérlői piacok stabilabbak lettek, a bérleti díjak csupán 1,9 százalékkal csökkentek ebben az évben, sőt az elmúlt negyedévben 0,4 százalékkal növekedtek  is, mely 2008 harmadik negyedéve óta nem volt tapasztalható.

Az ingatlanok legmagasabb elérhető értéke 22 százalékkal csökkent, míg a bérleti díjak 9,4 százalékkal estek. A vonzó árazás a történelmi átlagokkal ellentétben várhatóan fenntartja a prémium ingatlanok iránti befektetési keresletet. A nem kiemelkedő minőségű ingatlanok iránti kereslet várhatóan növekszik, de az államadósság miatt a befektetők óvatosabbá válnak

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva