Hírek

2010.07.22. 11:12

Brutális bankadó, a forint a legrosszabb az euróval szemben

A Bloomberg összeállításában úgy fogalmaz: ma várhatóan elfogadja a magyar parlament a "brutálisnak" minősített bankadót, ez pedig további hitelességvesztés jelenthet az ország számára.

Bloomberg - Világgazdaság Online

A Bloomberg idézi Peter Attard Montaltót, a Nomura elemzőjét, aki szerint a bankadó mai elfogadását követően tovább csökken majd Magyarország hitelessége. A hírügynökség emlékeztet arra, hogy a bankadót öt nappal azután fogadják el, hogy az IMF felfüggesztette a tárgyalásokat a magyar kormánnyal, részben a bankadó miatt.

A "brutális" jelzővel illetett bankadó elfogadása kapcsán a hírügynökség hozzáteszi, hogy az elmúlt három hónapban a forint teljesített legrosszabbul az euróval szemben, a hazai deviza három nap alatt 1,3 százalékot veszített értékéből.

Aránytalanul magasnak nevezte a magyarországi banki különadó mértékét Ewald Nowotny , az Európai Központi Bank igazgatósági tagja. A Dow Jones hírügynökségnek nyilatkozó osztrák jegybankár aggasztónak tartja a kelet-közép-európai régióban a bankadók bevezetését, a térség országaiban ugyanis ezek a terhek rossz hatással lehetnek a pénzügyi szektor stabilitására, amelyet a romló hitelportfóliók már eddig is kikezdtek.

A cikk itt folytatódik, lapozzon

Bloomberg - Világgazdaság Online -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva