Hírek

2010.07.02. 12:51

Cigarettadepókra csaptak le a vámosok

Jelentős csapást mért az illegális cigarettakereskedőkre a vám- és pénzügyőrség. A háromnapos akciósorozat első állomása Jánkmajtis volt, ahol a nyomozók - egy lakóház átvizsgálása során - összesen 10 ezer doboz ukrán márkájú cigarettát találtak. A ház tulajdonosa annyit mondott, hogy húszezer forintot kapott volna egy ukrán férfitől aki a cigarettát megőrzésre szállította házába.

Világgazdaság Online

Ezt követően egy gazdátlan Mitsubishi típusú gépkocsit ellenőriztek a pénzügyőrök a győrteleki vasútállomásnál. Az autó utasteréből 500 doboz Chesterfield márkájú, ukrán zárjegyes, adózatlan cigaretta került elő. Az alvázszám ellenőrzését követően kiderült, hogy az autót Magyarországon nem vették nyilvántartásba, a rajta lévő rendszámtáblát egy másik gépkocsihoz adták ki - írja a Világgazdaság Online.
 
Ma hajnalban pedig Vásárosnaménynál csapott le a vám- és pénzügyőrség, ahol közel 16 ezer doboz különféle márkájú ukrán zárjegyes cigarettát foglaltak le egy belterületi ingatlan garázsában.
 
Az ügyekben a vámnyomozók jelentős értékű jövedéki termékre elkövetett jövedéki orgazdaság, valamint egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette miatt indítottak büntetőeljárást. Az eljárások során lefoglalt adózatlan cigaretta értéke mintegy 15 és fél millió forint. Sorozatos házkutatások, lefoglalások és gyanusítotti kihallgatások jelenleg is zajlanak – közölte Sipos Jenő szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva