Hírek

2010.07.15. 10:47

Egy hónap múlva kárösszeget is mondanak az elszámoltatók

Két-három hét múlva az államot ért konkrét kárösszeget is mondanak azokban az ügyekben, amelyeket előre vettek az elszámoltatás folyamatában - nyilatkozta Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos a Duna Televízió reggeli háttérműsorában.

Duna TV

Budai Gyula, aki szintén a miniszterelnök megbízásából a sukorói kaszinóberuházás ügyét is vizsgálja, kijelentette: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek emlékeznie kellene az ügyletről döntő, általa vezetett kormányülésen történtekre,  és "vállalnia kellene a felelősséget". 

 

Akkor is egyenleget vontak volna és áttekintették volna az előző kormányzatok ügyeit, ha minden rendben lett volna az elmúlt nyolc évben - jelentette ki a Duna TV műsorában Papcsák Ferenc, aki a miniszterelnök megbízásából egy hónapja vizsgálja azokat az ügyeket az előző kormányok idejéből, amelyeknél visszaélés gyanúja merült fel.

A vizsgálatok konkrét menetéről Papcsák azt mondta: a minisztériumok a saját belső apparátusukkal vizsgálják a gyanúsnak tűnő ügyeket, szükség esetén megteszik a  jogi lépéseket, amelyekről őt is tájékoztatják, illetve ő maga is áttekinti az ilyen ügyekről készült anyagokat.

A moszkvai ingatlan az élbolyban

Néhány, prioritást élvező ügyet is említett, amelyeket már ellenzékből is próbáltak vizsgálni. Ilyen a LEADER program, vagy a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanának értékesítése.

Utóbbi esetről olyan információk jutottak el hozzánk, hogy az előző tárcavezetés, illetve a nemzeti vagyonkezelő nem feltétlenül adott át minden okiratot a folyamatban lévő büntetőeljárás sikeres befejezéséhez - mondta Papcsák Ferenc. Egy, Moszkva belvárosában fekvő nagy területű ingatlanról van szó, amelyet a magyar állam mintegy 3,5 milliárd forintért adott el, holott ennek a reális értéke tízmilliárd forint felett lett volna a moszkvai ingatlanárakat figyelembe véve - érvelt a kormánybiztos. 

"Lehet látni, hogy ebben a politikum nagyon intenzíven részt vett. Veres Jánost illetve Gyurcsány Ferencet lehet leginkább megnevezni. Büntetőeljárás van folyamatban, mi pedig polgári jogi és egyéb felelősségek tekintetében át kell tekintsük az iratokat" - szögezte le Papcsák Ferenc.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva