Hírek

2010.07.27. 09:31

Erdei: Egy bank működtetése nem olcsó játék

Hat-nyolc Magyarországon működő bank lesz veszteséges az idei év végén a pénzügyi szektorra kivetett különadó miatt – mondta a Gazdasági Rádió Nap vendége című műsorában a Magyar Bankszövetség elnöke.

Gazdasági Rádió

Erdei Tamás szerint a bankszektornak nagyjából 270 milliárd forintos nyeresége keletkezett a tavalyi évben, ebből az intézeteknek most 120 milliárd forintot kell kifizetniük az extra terhelésre, és további 13-15 milliárd forintot a korábban kivetett bankadóra – hangsúlyozta Erdei Tamás.

Az MKB Bank elnök-vezérigazgatója megjegyezte, hogy a pénzügyin kívül még sok más olyan ágazat van, amelyik legalább ekkora tőkearányos nyereséget ért el.  „Egy bank működtetése nem olcsó játék, komoly tőkét kell befektetni” –mondta Erdei Tamás, hozzátéve, hogy egy tulajdonostól vagy részvényestől nem várható el, hogy önként lemondjon a hozamáról, és az alacsonyabb nyereség tudatában vegyen bankpapírt.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva