Hírek

2010.07.14. 07:19

Felfutás előtt áll nálunk is az okos telefonok piaca

Az Európa fejlettebb felén manapság eladott mobilkészülékek több mint negyede már a különféle üzleti alkalmazások használatára is alkalmas okos telefon.

VG

Ez a kategória Magyarországon is felfutás előtt áll. Nyugat-Európában az idén különösen markáns eltérések figyelhetők meg a hagyományos és az okos telefonok értékesítésében.

Az első negyedévben a mobiltelefonpiac összességében 8,1 százalékkal bővült, de ezen belül az olcsóbb modellekből már 4 százalékkal kevesebbet lehetett eladni, mint egy évvel korábban. Eközben az okos telefonok értékesítése meglepő módon 57 százalékkal nőtt. A piac telítődésével egyre kiélezettebb a verseny a gyártók között is.

Az eddig „örök első” Nokiának komoly kihívója akadt a távol-keleti márkák köréből, a Samsung még soha nem közelítette meg ennyire finn versenytársát, mint az idén. Az okos telefonokból az év első három hónapjában Európa nyugati felén 12 millió darab talált gazdára, egyes márkák megduplázták eladásaikat. Itthon megoszlanak a vélemények arról, hogy jelenleg mekkora arányt képviselnek az okos telefonok, de még a legvisszafogottabb becslés is több százezerre teszi a számukat. A tekintetben viszont egységes az álláspont, hogy a legdinamikusabb növekedés ebben a kategóriában várható.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva