Hírek

2010.07.01. 14:25

Hamarosan állva is utazhatunk a Ryanair gépein, mosdópénzből

A Ryanair közölte: jövőre megkezdi az állóhelyek tesztelését repülőgépein. A kényelmetlenséget vállalók olcsón utazhatnak, a mosdóhasználati díjnak köszönhetően.

Daily Mail - Világgazdaság Online

A Ryanair már megkezdte az állóhelyek kidolgozását repülőgépein, az ír fapados szerint ezeket a helyeket 4 fontos jeggyel vehetik igényben az utazók. Az alacsony tarifát az teszi lehetővé, hogy a cég jövőre 1 fontos mosdóhasználati díjat vezet be – írja a Daily Mail.

A tervek szerint az utolsó tíz üléssort eltávolítják 250 repülőről és helyükre tizenöt soros állóhelyeket rögzítenek. Így minden egyes járaton 40-50 fővel többen utazhatnak majd, feltéve persze, hogy a forradalminak nevezett módszer megkapja a szükséges engedélyeket. A Ryanair leszögezte, hogy az utasokat az állóhelyeken is biztonsági öv rögzíti majd és a speciális "állások" minden biztonsági követelménynek megfelelnek.

Stephen McNamara, a társaság szóvivője szerint a terv célja, hogy csökkentse az egy főre jutó költségeket, így a repülés mindenki számára olcsóbb lehet. Nem csak hogy több utas fér el egy repülőn, de az állóhelyek könnyebbek és gyártásuk is olcsóbb, mint a hagyományos üléseké.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva