Hírek

2010.07.05. 10:43

Hogyan kaphatunk kétszámjegyű betéti kamatot?

Akár két számjegyű kamatot is fizetnek egyes bankok a kombinált termékek melletti betétre.

Világgazdaság

A bankok egy része azoknak ad extra kamatot, akik valamely más szolgáltatást is igénybe vesznek, vagy más befektetési terméket is hajlandók megvásárolni. A CIB Banknál például akár 8,5 százalékos kamat is járhat a három hónapos lekötésre, ha az ügyfél legalább két feltételt teljesít a társaság hatpontos listájából.

Ezek között egyebek mellett befektetési alap, kötvény vásárlása, három–öt éves forintbetét-lekötés, folyószámla-használattal kapcsolatos szolgáltatások igénylése, nyugdíjpénztári és lakástakarék-pénztári szerződések megkötése szerepel.

Az OTP-nél Hozamduó és Generációduó néven futnak a kombinált befektetésekkel kapcsolatos programok. Előbbihez befektetési alapot kell jegyeznie az ügyfélnek, utóbbinál pedig egyszeri díjas életbiztosítás megkötése a feltétel. A Hozamduó mellé most akár tízszázalékos kamatra is le lehet kötni a bankbetétet, ha a kliens legalább 150 ezer forinttal növeli megtakarításait, és vásárol az OTP Alapkezelő Aranygól nevű hozamvédett alapjából.

Az Erste Bank a csoport ingatlanalapját próbálja magasabb kamatú betétekkel eladni. A betéti részre kiemelt kamatot fizető Duett és a Dupla névre keresztelt megtakarítási csomagok három hónapos betétből és az alap befektetési jegyeiből állnak, fele-fele arányban. Érdekes kombinált megtakarítás a cég betétpárosa, amely egy három és egy 12 hónapos ismétlődő lekötött betétből áll, 30-70 százalékos arányban. Ennél a rövidebb futamidőre 6,5, a hosszabbikra négyszázalékos kamatot ígér most a bank. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva