Hírek

2010.07.09. 09:24

Ismét behunyta a szemét a medve

A Cashline jelentése szerint ennek oka, hogy a befektetők örömmel fogadták a tengerentúlon a heti segélykérelmek több havi mélypontra csökkenő értékét.

Cashline

Igaz, a segélykérelmek számának visszaesése a kérelmezések szigorodó feltételeinek is volt köszönhető, az éves csúcsra futó pesszimizmus (AAII szentiment index) támogatta a vételi pánikot, amelyben az esésre játszók kénytelenek voltak visszavenni korábbi eladási pozícióikat, valamint a nagy házak propaganda gépezete is újra bedobta a "mégsincs dupla mélypont" szlogent.

A Goldman Sachs "sztárcsapatának" ajánlása szerint venni kell a részvényeket hosszú távra, mert sem a gazdaság, sem a tőzsde nem néz szembe dupla aljjal, sokkal inkább dupla csúccsal. Az emelkedésnek szintén erőt adott egy, a Yahoo-ra érkező felminősítés, valamint a kiskereskedelmi szegmenes sem okozott csalódást a júniusi eladási számok publikálása után. A hangulatot fokozta az EKB elnökének, Trichet-nek a tegnap délutáni nyilatkozata, aki szerint a gazdasági fellendülés ugyan hordoz veszélyeket, de egyelőre erősödni látszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva