Hírek

2010.07.08. 07:41

Kedvezőbb hiteltörlesztést ajánl több bank a forintgyengülésre

Több hazai hitelintézet is igyekszik enyhíteni az elmúlt hetek devizapiaci mozgásainak hatásait annak érdekében, hogy ne romoljon tovább a lakossági hitelportfólió minősége.

VG

Az ügyfelek törlesztési képességével kapcsolatos félelmek nem alaptalanok: a devizahiteleknél meghatározó svájci frank árfolyama immár stabilan 210 forint felett mozog, ez mintegy 15 százalékkal magasabb az év eleji kurzusnál.

Tegnap a Budapest Bank jelentette be, hogy augusztustól mérsékli jelzáloghiteles klienseinek törlesztési terheit. A bank úgy döntött: 60 bázisponttal csökkenti svájcifrank-, illetve 100-zal forintalapú jelzáloghiteleinek kamatát. A kamatmérséklés a hitelüket szerződésszerűen törlesztő ügyfeleket érinti, míg a fizetési nehézségekkel küzdők számára a pénzintézet többféle fizetési könynyítési lehetőséget kínál.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva