Hírek

2010.07.27. 17:44

Leminősítheti Budapestet a Moody’s

Budapest leminősítésének lehetőségét vizsgálják a Moody’s hitelminősítő szakértői. Mindezt – nem véletlenül – négy nappal azután, hogy figyelőlistára tették a magyar szuverén államadósság besorolását.

Világgazdaság Online

Az ország és fővárosának besorolása – természetesen – szoros összefüggésben áll egymással, hiszen Budapest gazdálkodása nagyban függ az államtól és a hitelek helyzetének alakulásától. A Moody’s közleménye két fontos elemet emel ki.

Egyfelől a Fővárosi Önkormányzat hiteleinek jelentős része mögött állami garancia áll. Másrészt a kölcsönös helytállási záradékok miatt kapcsolat van a főváros egyéb adósságaival is.

A Moody’s július 23-án helyezte felülvizsgálat alá Magyarország minősítését, s nem zárható ki a leminősítés. Budapest felülvizsgálatának időzítése és annak majdani eredménye időben is szorosan kötődik a magyar államadósság besorolását érintő döntéshez – jelezte a Moody’s.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva