Hírek

2010.07.14. 14:09

Máglyára vele! Nagy lendülettel csökkentené az Orbán-kormány a bürokráciát

Nagy lendülettel igyekszik eleget tenni az Orbán-kormány az egyik választási ígéretének: egymás után jelenti be a bürokrácia leépítését célzó intézkedéseit

Figyelő

Igen ám, csakhogy az első akciótervnek elnevezett 29 pont vonatkozó változtatásai közül egyesek a régiek megszüntetésével egy időben új adminisztratív korlátokat állítanak fel. Azok a konkrét lépések pedig, amelyektől érzékelhető gazdasági hatás is várható lenne, egyelőre váratnak magukra – derül ki a Figyelő csütörtökon megjelenő összeállításából, melyben többek között interjú olvasható Cséfalvay Zoltánnal, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdasági stratégiáért felelős államtitkárával is.

A választási kampányban a bürokrácia elleni elszánt harcot tűzte zászlajára a Fidesz, és az Orbán-féle első akciótervben több pont is sorolható ebbe a kérdéskörbe (a 29 pontból a bürokrácia leépítését és az állam karcsúsítását segítő intézkedési elképzeléseket lásd külön). Igaz, ígéretekben, bejelentésekben és statisztikai úton kimutatott könnyítésekben az előző kabinet sem szűkölködött, miután az akkori szakminisztérium által megrendelt 2008-as felmérés szerint a hivatalok útvesztőiben a GDP 10,5 százaléka vész el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva