Hírek

2010.07.15. 10:18

Melyik Magyarország legkockázatosabb iparága?

Még mindig az építőipar a legkockázatosabb iparág, de a gépjármű- kereskedelemben és bútorgyártásban tevékenykedő vállalatok kockázatossága is jelentősen megnőtt – áll a Dun & Bradstreet (D&B), nemzetközi cégminősítő legfrissebb elemzésében.

Dun & Bradstreet - Világgazdaság Online

A kockázatkezelési szakértő, Dun & Bradstreet Hungária Kft. elkészítette 2010 első félévére vonatkozó elemzését, mely a magyar gazdaságban a vállalkozások összetételét, az iparágak jelentőségének, kockázatosságának állapotát, változását, a fizetési késések alakulását vizsgálja.
 
Hazánkban a társas vállalkozások száma egyenletes növekedést mutat.  2010 júniusának  végén 550 064 darab vállalkozás működött Magyarországon, ami 4,42 százalékkal haladja meg az előző év első félévének végén működő cégek számát. A növekedés egyenletes, mivel ebben a félévben 2,01 százalékkal több cég működött, mint fél évvel ezelőtt, azaz hónapról hónapra átlagosan 0,36 százalékkal nő a bejegyzett társas vállalkozások száma.  Az elmúlt 12 hónapban májusról júniusra volt a legkisebb a cégszámbővülés.
 
Az átlagos fizetési határidő az elmúlt fél évben folyamatosan csökkent és már az egy évvel ezelőtti szinten van, azaz a fizetési határidő az első félévben 30,5 nap volt, míg a tavalyi év második felében 2 nappal több. Az átlagos fizetési késedelem ugyan csökkent az elmúlt félévben, de az egy évvel ezelőtti állapothoz képest még mindig magasabb. 
 
A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva