Hírek

2010.07.16. 11:03

"Nincs katasztrófa" - Ismét óriási pénzek a bankoknak?

Az európai bankok körében végzett stressz tesztek nem szabad, hogy "katasztrófákat" fedjenek fel, de a vizsgálatoknak szigorúaknak kell lenniük - jelentette ki Jean-CLaude Junker, az euróövezethez tartozó országok pénzügyminisztereinek elnöke.

Reuters - Bloomberg - Világgazdaság Online

"Nem számítok semmilyen nagy katasztrófára" - jelentette ki Juncker a Kurier című osztrák lap pénteki számának nyilatkozva. "Ám nem lehet szó pletykáról, a tesztek a realitáson alapulnak"- hangoztatta. A 91 bank körében végzett stressz-tesztek eredményeit július 23-án hozzák nyilvánosságra.

Juncker óvott attól, hogy alábecsüljék az euróövezet előtt álló gazdasági válság súlyosságát. "Azok, akik úgy tesznek, mintha valamennyi probléma már megoldódott volna, bűnösek abban, hogy félrevezetik a közvéleményt". "Az az igazság, hogy senki sem tudja, hogyan fogunk kikerülni a recesszióból. Újra fel kell fedeznünk a növekedési képességünket" - figyelmeztetett. Juncker szerint az uniós közös valuta erős, és még mindig vonzó a zóna tagjai számára. "Az euró nincs veszélyben" – szögezte le Juncker a Reuters jelentése szerint, mint mondta, egyetlen ország sem fontolgatja komolyan, hogy kilépjen a közös valutaövezetből.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva