Hírek

2010.07.30. 07:38

Önerőre kaptak pénzt az önkormányzatok - Kistelek az élen

Támogatás. Az idei költségvetésben szereplő 10,6 milliárd forintból a napokban 221 millió kiutalásáról határozott a belügyminiszter, ezt 31 önkormányzat kapta. A települések, kistérségi társulások október elsejéig folyamatosan fordulhatnak vissza nem térítendő támogatásért a tárcához az európai uniós fejlesztési pályázataik önerejének kiegészítése céljából, ha a – legalább első körös – EU-döntés tavaly megszületett és a szerződést meghatározott határidőn belül aláírták. Ez már az ötödik ilyen döntés volt ebben az évben.

VG - ABCS

Az idén egészségügyi fekvő- és járóbeteg-szakellátási, kulturális, oktatási, szociális és gyermekjóléti intézmények fejlesztésére, továbbá vízgazdálkodási (vízrendezés, árvízvédelem, ivóvízminőség-javítás), környezetvédelmi (hulladéklerakás, -gazdálkodás, szennyvízelvezetés, -tisztítás) célra, illetve helyi köz- és kerékpárutak, közterületek építésére, rekonstrukciójára lehet forráshoz jutni. Az önerő támogatásának mértéke a fejlesztés céljától függően a saját forrás 30-60 százaléka, ha viszont a pályázó a leghátrányosabb helyzetű kistérségek területén található, akkor 75 százalék is lehet.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva