Hírek

2010.07.29. 07:20

Orbánék újjáépítenek: Indul a Széchenyi-terv II.

A kormányfő és két minisztere indította útjára tegnap az új Széchenyi-terv vitairatát, hogy minél több véleményt gyűjtsenek be a 2030-ig előretekintő új nemzeti fejlesztési koncepcióval kapcsolatban.

VG

A kis- és középvállalkozások legalább 1000 milliárd forint EU-forrásra számíthatnak a mostani uniós pénzügyi ciklus hátralévő részében, 2013-ig – jelentette be Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

Radikálisan átalakítják az intézményrendszert, az átláthatóság érdekében kevesebb – ezer helyett száz – kiírás lesz, s felgyorsul az elbírálás és a kifizetés is.

Matolcsy György gazdaságfejlesztési miniszter szerint az új terv alapvető célkitűzése az, hogy az egy főre jutó bruttó hazai terméket és az életminőséget tekintve húsz év múlva Magyarország haladja meg a uniós átlagot, s most gyorsan új munkahelyeket teremtsen. Orbán Viktor miniszterelnök az újjáépítést nevezte az ország legfontosabb feladatának, ez szerinte az új Széchenyi-tervvel kezdődik el. A vállalati szféra képviselői üdvözölték a programot, s várják a részleteket. Remélik, hogy a pályázati rendszer valóban egyszerű és transzparens lesz.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

A témáról szóló jegyzet itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva