Hírek

2010.07.29. 08:34

Pakson még várni kell

Az új szlovák kormány is támogatja, hogy a nyugat-szlovákiai Jaslovské Bohunicében megépüljön a már két éve tervezett, két atomerőműblokk, ha az nem kerül pénzébe.

VG

Az új magyar kormány még nem foglalt állást a szintén előkészítés alatti paksi bővítésről, bár itt nem is zörrentek öszsze korábban a nagy pártok az ügyben. Az eddigi elképzelés szerint a magyar állam sem adna közvetlenül pénzt a projekthez, az állami ellenőrzésű MVM viszont igen, ahogyan a projekt majdani kisebbségi tulajdonosai is, sőt a beszállítók is adnának exporthitelt.

Kérdés, változtat-e ezen elveken a kormány, illetve a pénteken az MVM élére álló új vezetés. Egyébként már régebben számítani lehet mindkét országban az új nukleáris beruházásokra. A szlovákiai egységek két, már leállított blokkot váltanak majd fel, a hazai erőművet pedig úgy tervezték, hogy a kapacitását megduplázhassák.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva