Hírek

2010.07.30. 18:54

Schumacher felesége bolondul a magyar lovakért

Már csütörtökön teljes gőzzel beindultak a Forma-1 25. Magyar Nagydíj eseményei. Tudósítónk a helyszínen Felipe Massát és Michael Schumachert kérdezte.

Méhes Károly (Dunántúli Napló)

Felipe Massa tavaly itt szenvedett kis híján halálos balesetet, míg a múlt héten át kellett adja a győzelmet csapattársának, Fernando Alonsónak, így két okból is zaklathatták őt az újságírók. A brazil délután felkereste a pálya egészségügyi centrumát, ahol találkozott azokkal, akik a segítségére siettek, kiemelték és roncsból, és aztán a helyszínen ellátták.

– Köszönettel tartozom, lehet, hogy nekik köszönhetem az életemet! – nyilatkozta a versenyző.

A 2008-as világbajnokságon második helyen záró pilótát az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta az időmérő edzésen, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol megoperálták. Massa végül egy hét lábadozás után hagyhatta el a budapesti kórházat.

Massa arra a kérdésre, hogy mit fog tenni vasárnap, ha megint az élen haladva kap „üzenet” a boxból, egyértelműen felelt:

– Győzni fogok! Soha, soha nem lesz belőlem 2-es számú versenyző. Ha így lenne, inkább visszavonulnék.

Szintén csütörtöki esemény volt Michael Schumacher magyarországi bemutatkozása Mercedes-színekben. A visszatérő németről egyébként egy tribünt neveznek el, amibe ő azonnal beleegyezett.

– Frank Tamás keresett meg az ötlettel, és rögtön igent mondtam. De a részletekkel nem vagyok tisztában, azt már a menedzsmentem intézte – mondta Schumi, aki azt is megerősítette, hogy a Magyar Nagydíjon semmiféle újítást nem vetnek be, azzal az autóval kell boldoguljon, amivel Hockenheimben 9. lett. Aztán amikor Schumacher nem tudta bekapcsolni a mikrofonját, és a Mercedes-sportigazgató, Norbert Haug sietett a segítségére, a hétszeres bajnok humoránál volt:

– Lehet, hogy az autómat is neked kéne vezetned! – ajánlotta széles mosollyal.

Arra is fény derült, hogy Schumacher magánemberként is szívesen jönne hozzánk körülnézni, de mivel folyton úton van, szabadidejében inkább otthon marad Svájcban. Azonban könynyen lehet, hogy mégis fel fog bukkanni hazánkban.

– A feleségem, Corinna, aki bolondul a lovakért, már többször járt is különböző lovas rendezvényeken és lovardákban, és mesélte, milyen jól érezte itt magát! – árulta el a német pilóta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva