Hírek

2010.07.16. 12:24

Szó nincs arról, hogy a jobbikosok elleni pofon lenne a rendvédelmi dolgozók ügye

Egy régóta megfogalmazott társadalmi elvárásnak tesznek eleget azzal az alkotmánymódosítással, amely megtiltaná a fegyveres testületek dolgozóinak, hogy a leszerelésüket követő három éven belül politikai tisztséget vállaljanak – mondta az ATV Jam című műsorában Kocsis Máté.

ATV

Így az országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke szerint szó nincs arról, hogy a jobbikosok elleni pofon lenne a rendvédelmi dolgozókra vonatkozó alkotmánymódosítás

Hogy milyen hosszú legyen az eltiltási időszak, arról Kocsis szerint valóban a bizottsági ülést követően folytattak vitát – volt, aki tízéves megtisztulási időt tartott helyesnek, de a bizottsági elnök az öt évet is indokolatlannak gondolja – szigorúan szakmai alapon. Éppen ezért, szögezte le Kovács Máté nem Borkai Zsolt győri polgármester (aki 2006 szeptemberében még a honvédség ezredese volt), vagy Szima Judit (a Jobbik EP-képviselőjeként induló rendőrnő) miatt módosítják az Alkotmányt.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva