Hírek

2010.07.17. 08:47

Új virtuális mobilszolgáltató a piacon

A Vodafone és a Netfone megállapodásának köszönhetően ez év nyarától mobilinternet-szolgáltatással bővíthetik kínálatukat a kábeltelevízió és internet szolgáltatók - közölte a Netfone Távközlési Szolgáltató Kft. az MTI-vel.

MTI Eco

A Netfone az együttműködés keretében új MVNO-szereplőként, azaz virtuális mobilszolgáltatóként lépett piacra.

(Az MVNO rövidítés a Mobile Virtual Network Operator kifejezést takarja, ami virtuális mobil szolgáltatót jelent. Működés szempontjából egy olyan működési, üzleti modellt takar, amikor egy cég részben, vagy teljesen egy mobil operátor hálózatát használja, és így nyújt saját jogon, saját márkanév alatt "virtuális" szolgáltatást. Jelen esetünkben a Vodafone hálózatát használva a NetFone nyújtja a szolgáltatást.)

A cég kiemelt partnerei a kábeltelevízió és internet szolgáltatók. Közül az első, a Drávanet már elindította a szolgáltatását, és szeptemberig várhatóan még további 8-10 kábeltévés szolgáltató tervezi a szolgáltatás megkezdését. Ez a piaci változás mintegy félmillió háztartás elérését biztosítja.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva