Hírek

2010.07.29. 09:57

Utasbiztosítás - Száz forint pluszért többszázezres kártérítés

A KGFB piacon kialakult helyzethez hasonló, egyre élesedő versenynek lehetünk tanúi a hazai utasbiztosítások piacán. Az idén 300 ezer utasbiztosítást kötnek az interneten a külföldre utazók a Biztosítás.hu online alkusz előzetes adatai szerint.

Biztositas.hu

A tavalyi évhez képest 64 százalékos növekményben jelentős szerepet játszik az egyénileg kötött utasbiztosítások arányának felfutása. Jelentős eltérések vannak azonban az egyes utazási biztosítók kínálta szolgáltatási összegek között. "10- vagy akár 20-szoros szolgáltatásbeli különbségeket is találunk az egyes biztosítók termékei között, miközben a biztosítások árai csak napi néhány száz forintban különböznek.” – emeli ki Rácz István, a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója.
 
A legfontosabb és általában azonos feltételű orvosi költségek esetében például akad olyan biztosító, amely mindössze 2 millió forintig térít, míg mások 100 millió forintig, vagy éppen limit nélkül vállalják a betegség, baleset esetén felmerülő orvosi költségek megtérítését. A poggyászkárok tekintetében is elmondható, hogy a "legkisebb biztosítás" mindössze 60 ezer forintig fizet, miközben lehet olyan biztosítót is találni, amely mindezt 600 ezer forintig vállalja.

A cikk itt folytatódik, lapozzon

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva