Hírek

2010.08.11. 14:54

A jövő év első felére is megvették a kötelező védőoltásokat, bővül az oltások köre

Világgazdaság Online

Nyugodtam készülhetnek az oltó orvosok a további életkorhoz kötött védőoltások beadására - tudatta közleményében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal (ÁNTSZ) sajtóosztálya. A jelenleg érvényes szerződések alapján a jövő év első félévére rendelkezésre áll a szükséges mennyiségű és összetételű vakcina. Az új oltóanyag beszerzési tendert ősszel írják ki. Az előkészületek, a szakmai anyagok egyeztetése és jogszabályi háttér egyeztetése több hónapja folyik az ÁNTSZ háttérintézményeiben.

Az oltóanyag beszerzésének 35 milliárd forintos fedezete rendelkezésre áll, amelyből jut az újabb vakcinák beszerzésére is. Az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rend továbbfejlesztése az idén is folytatódik, a kötelező védőoltások közé kerül a pneumococcus elleni vakcináció, így és ezen oltóanyag esetében is megvalósul a mindenki számára történő hozzáférhetőség.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva