Hírek

2010.08.23. 07:08

A lex takarítónő pénzmosásra is használható

Teret enged a feketejövedelmek tisztára mosására az adórendszeren kívüli kereset intézménye; mivel ahhoz nem tartozik jövedelemkorlát, az ügyeskedők feleségeiket küldhetik egymáshoz "takarítani" - hívja fel a figyelmet hétfői számában a Napi Gazdaság.

MTI Eco

A cikk szerint nagy tételben nem biztos, hogy megéri, de kisebb összegeket tisztára lehet mosni az új szabályozással, amely megteremti az adórendszeren kívüli kereset intézményét. Az augusztus 15-én hatályba lépett törvény szerint egy háztartás adómentesen foglalkoztathat háztartási munkát végző alkalmazottakat, ha eleget tesznek egy minimális adminisztrációs kötelezettségnek, valamint havonta befizetnek ezer forint regisztrációs díjat a büdzsébe.

A törvény azonban nem rendelkezik arról, hogy az adórendszeren kívüli kereset legfeljebb mekkora összeg lehet. Így havonta akár több millió forintot is utalhat a foglalkoztató a takarítónőnek, kertésznek, vagy magántanárnak - márpedig ezzel elvileg jelentős összegek moshatók tisztára.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva