Hírek

2010.08.12. 11:53

Apácák és állatorvosok 6 millió euróra perlik a bankot

A Morgan Stanley ellen ezen a héten csoportos pert indít 88 ír befektető, azt állítva, hogy a pénzintézet hibás gyakorlata 6 millió eurós veszteséget okozott számukra.

The Wall Street Journal - Világgazdaság Online

A perben a Morgan Stanley többek között a Jézus és Mária nővérei, a Szent Hit Nővérei, valamint az Ír Jótékonysági Állatorvosi Alap szervezeteivel áll szemben. A csoportos pert kezdeményező befektetők 2005 és 2006 között vásároltak eszközöket a cégtől, bízva a legalább négy évig járó 6,25 százalékos hozamban – írja a The Wall Street Journal.

A pénzintézettel kötött szerződés kimondta, hogy a Morgan Stanley-nek el kell adnia a befektetés háttérül szolgáló kötvényeket, ha azokat a Standard & Poor’s a bóvli kategóriáig leminősíti. A felperesek állítása szerint az S&P ezt 2009 januárjában meg is tette, a Morgan Stanley viszont csak öt hónappal később kezdte meg a kötvények eladását, ezzel pedig a befektetők gyakorlatilag mindent elveszítettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva