Hírek

2010.08.26. 16:25

Demszkynek nem lesz lovasszobra - Mit tudott elhitetni? Portré

„A történelemben nincs happy end, csak euforikus, boldog kezdetek vannak. Bízzuk az értékelést az utókorra” – így búcsúzott Demszky Gábor, akin kívül nem volt főpolgármester Európában, aki 20 éven keresztül választott vezetőként állt volna egy város élén. Az októberi önkormányzati választáson már nem indul. A most 58 éves Demszky Gábor neve biztosan szerepelni fog a történelemkönyvekben, de lovasszobrot egy ideig biztosan nem fognak állítani neki a budapestiek. Kérdés ugyanis, mire fognak emlékezni: a fejlesztésekre vagy a korrupcióra. Tény azonban, hogy Budapest a szabadság és a tolerancia városa volt ténykedése alatt.

Világgazdaság Online

Demszky Gábor a kampányokban mindig el tudta hitetni, hogy mindenki hibás, csak ő nem, viszont a fejlesztések neki köszönhetőek. Nagyon sokáig egy megosztott jobboldal állt vele szemben, míg ő egyedül tudta lefedni a baloldali és a liberális szavazók igényeit. 1994 óta az azóta sem megépült 4-es metróval kampányolva nyerte meg mindegyik választást. 2000-ig kifejezetten kedvelt politikus volt, amikor azonban rövid ideig az SZDSZ elnökeként is politizált, a népszerűsége gyorsan hanyatlásnak indult. Ennek betetőzése volt, amikor 2007. március 15-én ünnepi beszéde közben tojással dobálták meg.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva