Hírek

2010.08.04. 07:23

Hasitasi Négyes, Sokasara Szaturnusz - Újabb APEH adós-lista

Az adóhatóságnak június végén 1.794 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 3.272 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl - derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból.

MTI Eco

Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós - a vállalkozások közül a 100 millió forintnál, a magánszemélyek és egyéni vállalkozók közül 10 millió forintnál nagyobb összeggel folyamatosan, 180 napon túl tartozó - adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 32,7 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 179,4 milliárd forinttal tartoztak június végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 212 milliárd forintra rúgott.

A 180 napon túl tartozók most közzétett listáján szereplő 1.794 cégből 144 társaság adószámát felfüggesztette az adóhatóság, 1.341 felszámolás, 68 pedig végelszámolás alatt áll, vagyis nem sok bevételre számíthat tőlük az APEH.

A vállalkozások között most is fellelhető egy csokorra való fura nevű cég, amelyek mind azonos székhelyre (Tatabánya, Komáromi út 31.) vannak bejegyezve: HASZTALAN NÉGYES Kft., KIDŐLT TIBHCET Kft., AGYŐ ÁPRILIS SZOLGÁLTATÓ Kft. "f.a.", BAJVAN MÁJUS VÁLSÁGBAN LÉVŐ Kft. "f.a.", BEGYÖNGY 2 Kft. "f.a.", HASITASI NÉGYES Kft. "f.a.", KACIFÁNT BABÉR Kft. "f.a.", RAPIDEND EGY VÁLSÁGBAN LÉVŐ Kft. "f.a.", SOKASARA DELTA Kft. "f.a.", SOKASARA SZATURNUSZ Kft. "f.a.", BEDŐLT TON VÁLSÁGBAN LÉVŐ Kft.

Ismert személyek, cégek is szerepelnek az APEH-listáján, további részletek itt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva