Hírek

2010.08.11. 12:28

Ipsos: borúlátóak a magyarok a gazdaság állapotát illetően

Az emberek többsége szerint 2010 júniusában sincs kézzel fogható jele a gazdasági növekedésnek, a konjunktúraindex májushoz képest nem változott, továbbra is csak a megkérdezettek 39 százaléka ítéli jónak saját országa gazdaságának állapotát - derül ki az Ipsos legfrissebb kutatásából.

Világgazdaság Online

Magyarország továbbra is a sereghajtók között szerepel, honfitársaink határozottan pesszimistán, negatívan ítélik meg nemzetgazdaságunk állapotát. 2010 januárjában némi pozitív elmozdulás volt tapasztalható,- 2 százalékról 7 százalékra nőtt azok aránya, akik a gazdaság állapotát jónak tartották, azóta ez a viszonyszám gyakorlatilag nem változott – derül ki az Ipsos kutatásából.
 
Összességében világviszonylatban is stagnálás a jellemző. Három nagy csoportra különíthetők el az országok: ahol a lakosság szerint valamelyest javultak a gazdasági kilátások május óta, stagnáltak vagy romlottak.

A javuló csoportba sorolható a többi között Argentína (+12%-os elmozdulás májushoz képest), Dél-Afrika (+5%) vagy Kanada (+4%). A stagnálók közé tartozik hazánk mellett India, Brazília, Oroszország és Nagy-Britannia. A saját gazdaságuk teljesítményét romlónak érzékelő országok között találjuk például Szaúd-Arábiát (-7%-os elmozdulás májushoz képest), az Egyesült Államokat (-4%) és Indonéziát (-4%).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva