Hírek

2010.08.04. 16:12

Lövöldözés Alsóörsön: újabb holttestet találtak

Lövöldözés volt hajnalban Alsóörsön, amelynek során egy rendőr és egy 21 éves fú életét vesztette. A rendőr közúti ellenőrzésre állított meg egy sötét színű Ford Fiestát, amikor több lövést adtak le rá eddig ismeretlen helyről és több lövés is eltalálta. Később a rendőrök az Alsóörs és Felsőörs közötti úton, a Szőlő-hegynél egy fekete autót találtak, benne egy ismeretlen holttesttel. Feltehetően ebből a fekete színű autóból adták le a rendőr és a fiatal fiú életét kioltó lövéseket.

MTI

A gépkocsi, mint az MTI tudósítója már korábban jelentette, Alsóörs határában egy elhagyott részen áll, és ott rendőrök helyszínelnek.
 
A kereskedelmi televízió Tények című hírműsorának honlapján megjelentek szerint azt a fekete autót találták meg, amelyet a rendőrség az alsóörsi gyilkosság kapcsán keresett. A mentők közlése szerint "halál beálltásának megállapításához" hívták őket.


 
Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a TV2 információira reagálva az MTI megkeresésére szerda délután mindössze annyit mondott: " a rendőrök nyomozati cselekményt hajtanak végre". Az intézkedésről nem kívánt részleteket elárulni, így azt sem kívánta megerősíteni, hogy a bűncselekmény kapcsán keresett autót találták-e meg, illetve valóban volt-e holttest a járműben.
 
A Szőlő-heggyel szembeni cserjés, füves mezőgazdasági területen - az úttól mintegy száz méternyire - látható a magas fűben álló fekete autó, amely körül több rendőr és menőautó áll.

A hajnali történésekről egyelőre annyit tudni, hogy több lövés érte a rendőrt, akinek esélye sem volt arra, hogy a fegyverét használja. A a hajnali alsóörsi lövöldözés másik áldozata egy 21 éves fiú. Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban nem tudta megerősíteni azt az információt, hogy sorozatlövő fegyverből származtak-e a lövések.
 
 
A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a főtörzsőrmester egy rendőr-szakközépiskolás tanulóval végzett közúti ellenőrzést a Veszprém megyei településen, éjfél után rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy régi Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak.

Az ellenőrzéskor több lövést adtak le eddig ismeretlen helyről a rendőrre, akit több lövés is eltalált. A rendőr azonnal meghalt, szintén életét vesztette a gépkocsi egyik utasa, egy 21 éves főiskolás fiú. A járműben egy másik, 25 éves férfi is megsérült, őt a veszprémi kórházba szállították, állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Öngyilkos lett

A helyszíni szemle alapján önkezével vetett véget életének az az ismeretlen férfi, akit délután egy elhagyott autó mellett találtak a rendőrök. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyver is volt, köztük olyan, amely számításba jöhet az alsóörsi bűncselekmény elkövetésének eszközeként - közölte az ORFK.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a kutatással párhuzamosan folyó helyszíni szemlén egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem a meggyilkolt rendőr által ellenőrzött gépjárműből lőttek a főtörzsőrmesterre. A két eset közötti összefüggést - igazságügyi szakértők bevonásával - jelenleg is vizsgálják a nyomozók, a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja - tették hozzá.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a kutatással párhuzamosan folyó helyszíni szemlén egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem a meggyilkolt rendőr által ellenőrzött gépjárműből lőttek a főtörzsőrmesterre. A két eset közötti összefüggést - igazságügyi szakértők bevonásával - jelenleg is vizsgálják a nyomozók, a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja - tették hozzá. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva