Hírek

2010.08.02. 18:50

Mercedes: év végére hétszázan lesznek a kecskeméti gyárban

Az épületek szeptemberre elkészülnek, 2011 májusára pedig a gyártósorokat is betelepítik a kecskeméti Mercedes-gyárba. Az óriási beruházás 2500 munkahelyet teremt.

Nol.hu

– Jelenleg négyszáz főből áll a kollektíva, közülük 280 magyar. Hétfőn újabb 72 magyar szakemberrel szerződünk. A létszám az év végére hétszázra nő, a teljes létszám pedig 2500 fő lesz. A termelésben dolgozók felvétele 2011-ben kezdődik – mondta a Népszabadságnak Frank Klein, az épülő kecskeméti gyár igazgatója.

A lapban közölt interjúból az is kiderül, hogy az első időben háromszáz német munkatárs segíti az indulást, de terveik szerint ők folyamatosan átadják majd helyüket a magyaroknak, és végül csak néhány irányító poszton marad külföldi szakember Kecskeméten.

Az igazgató szerint a nyolcszázmillió eurós beruházás keretében felépülő autógyár két év múlva üzemszerűen termel, és éves kapacitása első lépcsőben százezer autó lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva