Hírek

2010.08.01. 08:52

Mobilnetet szeretne? - Bővül a választék

A Drávanet kábelcég augusztusban már értékesíti azt a mobilinternetes szolgáltatást, aminek a piacra dobásáról két hete állapodott meg a Vodafone és a Netfone, a cég azt reméli, hogy az év végéig legalább 200-300 mobil internetes előfizetője lesz.

MTI Eco

A Vodafone Magyarország és a Netfone Távközlési Szolgáltató Kft. üzleti modellje alapján nyártól mobilinternet-szolgáltatással bővíthetik kínálatukat a kábelkommunikációs szolgáltatók.

A Netfone az együttműködés keretében új MVNO-szereplőként (Mobile Virtual Network Operator), azaz virtuális mobilszolgáltatóként lépett piacra. Ez egy olyan üzleti modell, amikor egy cég részben, vagy teljesen egy frekvenciával rendelkező mobil operátor hálózatát használja, és így nyújt saját jogon, saját márkanév alatt szolgáltatást.

Ebben a konstrukcióban a Vodafone hálózatát használja a Netfone úgy, hogy a mobilszolgáltatótól adatcsomagokat vásárol, és azt továbbértékesíti a kábelcégeknek. A Netfone várakozásai szerint szeptemberig még további 8-10 kábeltévés szolgáltató is árulni kezdi a mobilinternetet.

Részletek a Világgazdaság Online-on

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva