Hírek

2010.08.19. 18:17

Munkacsoportot hoznak létre az árambiztonság javítása érdekében

Munkacsoportot hoz létre a Magyar Energia Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és három áramszolgáltató cég az árambiztonság javítása érdekében - jelentették be a felek csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI Eco

A megállapodás a katasztrófavédelemi főigazgatóság és az energiahivatal vezetői, valamint a Budapesti Elektromos Művek, az E.ON és az EDF DÉMÁSZ képviselői között jött létre.

A munkacsoport szakértői szeptember 15-ig egységesítik javaslataikat, amelyek célja egyebek mellett, hogy a felek közötti információáramlás gördülékenyebbé, az extrém időjárási viszonyok miatt adódó áramkimaradásokat követő helyreállítás pedig gyorsabbá váljon.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője a megoldandó feladatok között említette mobil, nagyteljesítményű aggregátorok rendszerbe állítását a katasztrófavédelem regionális mentőbázisain, a nagyfeszültségű vezetékek környezetének megtisztítását, valamint azt, hogy a meteorológiai riasztásokat mielőbb átadják az áramszolgáltató vállalatoknak.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva