Hírek

2010.08.11. 12:40

Rétvári: a kilakoltatási moratórium nem jelent mentességet az adósoknak

Ijesztő képet mutatnak a pénzügyi felügyelet adatai: egyre többen tartoznak tartósan a bankoknak, képtelenek törleszteni a hiteleiket. A köztársasági elnök aláírta azt a törvényt, amely jövő tavaszig kitolja a kilakoltatási tilalmat, de nagy kérdés: mi lesz utána.

MR1 - Kossuth rádió

Az elmúlt egy évben ugyan megnőtt a közüzemi számlákat nem fizetők száma Budapesten, a csatorna-, gáz-, kéményseprő-, víz- vagy a szemétdíjat is kezelő Díjbeszedő Zrt. illetékes igazgatója, Majtényi Kálmán azonban mégsem tartja drámainak a változást – derül ki az MR1 – Kossuth Rádió összeállításából.

A legnagyobb kintlévőségek a gáz- és távhő-szolgáltatóknál jelentkeznek, azzal együtt, hogy utóbbi ára az utóbbi időszakban 50 százalékkal csökkent.

Rétvári Bence, a közigazgatási minisztérium államtitkára ugyanakkor az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában úgy vélte, a kilakoltatási moratórium nem jelent mentességet az adósoknak, az intézkedés célja, hogy legyen idő a tartozók helyzetét rendezni hivatott nemzeti eszközkezelő létrehozására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva