Hírek

2010.08.17. 09:11

Sziget 2010: Akár százmilliós a nyereség - Kevesebb látogató

Akár a százmillió forintot is megközelítheti a Sziget nyeresége. A válság és a kiszámíthatatlan időjárás miatt a látogatószám elmaradt a tavalyi csúcstól.

Népszabadság

Idén ötven-százmillió forint volt a most véget ért Sziget Fesztivál nyeresége – becsülte meg a Népszabadság kérdésére Gerendai Károly főszervező. A bizonytalanságot az is okozza, hogy a 2,7 milliárdosra tervezett költségvetés az esős napok utáni helyreállítások miatt néhány tízmillióval még nőhet.

A fesztivál 382 ezer látogatót vonzott: egyszerre átlag hatvanezren tartózkodtak kinn (a csúcsnapon, azaz szombaton 72 ezren). Közülük mintegy 35 ezer embernek volt ott alvós, illetve hazamenős hetijegye, mintegy tízezren napijeggyel jutottak be (ebből naponta körülbelül ezer ember a 11 óra után érvényes félárú jeggyel), közel tízezren dolgoztak a fesztiválon, és sokan vannak kint szakmai, illetve ingyenjeggyel is.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva