Hírek

2010.08.03. 10:16

Tartós maradhat a forint erősödése

A reggeli folyamatokból kiindulva úgy tűnik, továbbra is megmarad az az optimizmus a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, amelynek nyomán tegnap kéthetes csúcsra erősödhetett a forint az euróval szemben.

Világgazdaság Online

Igaz az uniós deviza tegnap délutáni 280,50-es jegyzésára ma reggelre már 281-282 forintra emelkedett, a kilátások kedvezőek. Kereskedők szerint a forint tovább erősödhet a következő napokban, és ha a nemzetközi hangulat változatlanul kedvező lesz, akkor az euró devizapiaci árfolyama tartósan 280 forint körül alakulhat, vagy akár ez alá is mehet.
Kedd reggel negyed tíz után az euró árfolyama 282,10 forinton állt, a dollárért 214,06, a svájci frankért 205,77 forintot kértek.

Az euró/dollár kurzus tartósan az 1,31-es szint felett jár, ma reggel újra megközelítetve az 1,32-es mértéket. A dollárral szemben egyébként a forint két és fél hónapos csúcsra ért tegnap, döntően a zöldhasú általános világpiaci gyengülésével párhuzamosan. 

Ma délután fontos makrogazdasági adatok jelennek meg az Egyesült Államokban, amelyek jelentősebben befolyásolhatják az árfolyamok alakulását.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 148,87 pontos emelkedéssel, 23 302,72 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest ez 0,64 százalékos erősödés. Mára megjelent a Richter gyorsjelentése, ami kedvezőbb lett a vártnál. Mindez nyilván pozitív hatással van a pesti börze teljesítményére. Egy órával a nyitás után a Richter 2 százalék körüli pluszban állt, az OTP és a Mol kicsi mínuszban, míg az Egis és az MTelekom alacsony pozitív tartományban.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva