Hírek

2010.08.24. 08:12

Tucatnyi köztisztviselő fordul az MSZP jogsegélyszolgálatához

Tucatnyi köztisztviselő fordul a szocialisták munkajogi segélyszolgálatához, sokan bírósághoz is mennek – tudta meg a Népszabadság. A jogsegélyszolgálat elindításáról még az MSZP egyik korábbi kongresszusa döntött.

Népszabadság

A jogsegélyszolgálat alapvetően a munkavállalói jogvédelemre szakosodott, s a megalapozatlanul elbocsátott dolgozók számára biztosít jogi segítségnyújtást. A gyakorlott munkajogászok által végzett szaktanácsadás ingyenes.

„A segélyszolgálat elindításának közvetlen kiváltó oka a kormánytisztviselőkről szóló törvény tervezete volt, amely – első lépcsőben az úgynevezett kormányhivataloknál – lehetővé teszi az indokolás nélküli elbocsátást, csökkenti a felmondással járó költséget, és gyakorlatilag megszünteti az újonnan felvett tisztviselőkkel szembeni minőségi szakmai követelményeket” – nyilatkozta a lapnak Fogarasiné Deák Valéria, a jogsegélyszolgálat szervezője.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva