Hírek

2010.08.23. 14:28

Változatlan maradt az alapkamat, hiába a hangulatjavulás - kommentár

Az elemzői várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta az alapkamatot a jegybank mai ülésén. A forint a döntés előtt egy hetes mélypontra gyengült, és a szakértő szerint továbbra is sérülékeny.

Világgazdaság Online

A Magyar Nemzeti Bank ma közzétette kamatdöntésének eredményét, amelyben közölte: továbbra is 5,25 százalékos marad a ráta - ezt jelezték előre, és a Bloomberg által megkérdezett elemzők is. "A forint számára a külpiaci környezet barátságosabbá vált az utóbbi időben, de a deviza továbbra is sérülékeny" – idézi a Bloomberg a Monetáris Tanács ülése kapcsán Barta Györgyöt, az Intesa Sanpaolo elemzőjét.

A szakértő szerint a devizapiac kivárásra játszik az október 3-án tartandó önkormányzati választások előtt. Az árfolyamokat elsősorban az EU-nak és az IMF-nek a 2011-es költségvetéssel kapcsolatos véleménye, valamint ehhez kapcsolódóan a hitelminősítők lépései befolyásolják majd.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva