Hírek

2010.09.27. 10:21

A bankok után az energia- és a távközlési szektor retteghet?

„Nem biztos, hogy az ősz örömteli lesz a távközlési vállalatok vagy az energiaszolgáltatók számára”, közölte Lázár János a hétvégén.

Népszabadság

A 2011-es pontos költségvetési sarokszámokat még a fideszes és kereszténydemokrata politikusok sem ismerik, de biztosra veszik, hogy „olyan általános érvényű, a szegényeket, a családosokat, a nyugdíjasokat érintő megszorítások nem lesznek, mint a 13. havi nyugdíj elvétele, a Bajnai-kormány csomagja volt”. Orbán Viktor ugyanis Tapolcán, a Fidesz–KDNP-frakció zárt ülésén azt mondta, hogy „nagyon kellemetlen lesz a háromszázalékos hiánycél jövőre, és tartani is kell, de nem lehet szó az embereket sújtó megszorításokról” - írja hétfői számában a Népszabadság.

A miniszterelnök szerint „onnan kell pénzt elvenni, ahol van”. Vagyis bizonyosan lesznek az önkormányzati választások után olyan lépések, amelyek nagy érdekcsoportokat fognak sérteni. Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a hétvégén, a Hír TV-ben közölte: „Nem biztos, hogy az ősz örömteli lesz a távközlési vállalatok vagy az energiaszolgáltatók számára”. Mint mondta, áttörésnek tartja, hogy a kormányzat már nem az emberek zsebéből akar kivenni pénzt, mert ma már nincs az embereknek pénzük, az elmúlt nyolc év gatyára vetkőztette őket”.

– Azoktól kell elvenni, és azoknak kell a közöshöz, adott esetben a hiány csökkentéséhez hozzájárulniuk, akikhez a pénz került az elmúlt években. Szépen lassan, akkurátusan vissza kell szedni ezeket a pénzeket – mondta a hétvégén a frakcióvezető, Hódmezővásárhely polgármestere. A Népszabadság július közepén írt arról, hogy a kormány a bankadóhoz hasonló terhet vetne ki a távközlési- és az energiaszektorra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva