Hírek

2010.09.08. 15:51

A diszkontok lekörözik a hipermarketeket

Várhatóan jövőre sem nő a hipermarketek jelenlegi 23 százalékos piaci részesedése, és tíz év múlva is csupán 24 százalékos piacrésszel rendelkezik ez a kereskedelmi csatorna – derül ki a GfK Hungária legfrissebb, a kereskedelem trendjeit vizsgáló felméréséből.

GfK - Világgazdaság Online

Az eggyel kisebb méretkategóriáról, a szupermarketekről viszont azt prognosztizálja a piackutató cég, hogy folyamatosan növelik részesedésüket. Ebben a kategóriában több kereskedőlánc is expanziós politikát folytat, így ennek a szupermarketek piacrésze 2011-re 21 százalékra, míg 2015-re 22, sőt, 2020-ra akár 25 százalékra is nőhet.

Az előrejelzések szerint jelentősebb piacrész növekedésre számíthat viszont a diszkont csatorna, a 2009-ben elért 15,5 százalékot követően jövőre 17, 2015-re pedig akár a 20 százalékos piaci részesedést is elérheti. Mivel a diszkontok a nyugati példákat követve egyre nagyobb számban létesülnek a kisebb településeken is, így piacrészük tíz év múlva valószínűleg eléri a 27 százalékot.

A cikk folytatását elolvashatja itt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva