Hírek

2010.09.24. 09:28

A frankhitelre tényleg az euró a megoldás?

A devizahitelesek számára aggasztó forintgyengülés legjobb ellenszere a hitelek átváltása lehet; a svájci frank hitel más devizahitelre való váltásával jelentős megtakarítás érhető el, az átváltásnak azonban szigorú feltételei vannak - közölte az Otthon Centrum (OC) hitelközvetítési üzletágát is működtető HC Központ Kft.

Otthon Centrum - Világgazdaság Online

A közlemény ismerteti: a bajba jutott hitelesek számára a legjobb megoldás az, ha olcsóbb hitelkonstrukcióra váltanak, azaz meglévő hitelüket kedvezőbb feltételűre cserélik. Ugyanakkor, bár jelenleg talán a forinthitelek kockázata a legkisebb, a svájci frankban eladósodottaknak nem éri meg forinthitelre váltani.

A szakértők szerint a frankadós, aki most váltana forintra, teljes hitelére realizálja az árfolyamveszteséget. Számítások szerint egészen addig veszteséget okozna az átváltás, amíg a svájci frank becsült árfolyama a hátralévő törlesztési időszakban nem éri el a 241 forintot.

a cikk itt folytatódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva