Hírek

2010.09.26. 09:20

A piac továbbra sem számít kamatváltozásra

Az elemzők továbbra sem várják a jelenlegi 5,25 százalékos alapkamat változását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának hétfői kamatdöntő ülésétől, előrejelzésük szerint az első kamatemelésre a jövő év közepén kerülhet sor.

MTI Eco

A Reuters által a napokban megkérdezett 27 elemző egybehangzó véleménye, hogy az MNB hétfőn nem változtat a május óta érvényes 5,25 százalékos alapkamaton.

Decemberre 26 elemző közül ketten már kamatemelést várnak, a többiek szerint idén még marad az 5,25 százalékos irányadó ráta, ugyanakkor két válaszadó a jövő év első negyedévében még kamatcsökkentésre számít, de a döntő többség szerint a kamat már felfelé indul a jövő év közepén.

A monetáris tanács legutóbbi ülésén - ismerve a jegybanki stáb új inflációs jelentését, amely szerint az idei átlagos infláció 4,7 százalék, a jövő évi 3,5, a 2012. évi 3,4 százalék lesz - megoszlott a tagok véleménye: négyen az 5,25 százalékos alapkamat tartására, ketten, köztük a jegybank elnöke 0,25 százalékos emelésre, egy tag pedig 0,25 százalékos kamatcsökkentésre szavazott.

A cikk itt folytatódik, lapozzon

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva