Hírek

2010.09.04. 11:21

Az EU előtt a Jobbik gettósítási terve

Határozottan visszautasítja a Jobbik közrendvédelmi telepek létrehozásáról szóló felvetését az Európai Parlament két magyar képviselője is.

Független Hírügynökség

Járóka Lívia a Roma Sajtóközpontnak az Alkotmánnyal ellentétesnek nevezte a Jobbik javaslatát és cáfolta, hogy Franciaországban vagy Olaszországban működnének ilyen telepek, illetve hogy saját állampolgáraikat utasítanák ki ezek az országok – tudósít a Független Hírügynökség.

A néppárti uniós képviselő szerint azok az állítások sem igazak, hogy az Európai Unióban elfogadott eljárás lenne a "problémás romák" csendőrökkel őriztetett, kijárási tilalommal sújtott és kettős kordonnal körbevett telepekre zárása.

Göncz Kinga, az Európai Parlament szocialista és demokrata frakciójának tagja a Roma Sajtóközpontnak elmondta: azért kellene, hogy az EP jövő heti plenáris ülésén a "szélsőjobb veszély" bekerüljön egy határozatba, mert szerinte a Jobbik ezt a retorikát használja, amikor táborokról vagy állampolgárság megvonásáról beszél. A politikus uniós szempontból elfogadhatatlannak tartja ezeket a kijelentéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva