Hírek

2010.09.24. 11:58

Borzasztó helyzetben a fiatal lakásvásárlók - a magyar ipar szenvedni fog

A kormány minden bizonnyal nem állítja vissza az államilag támogatott lakáshiteleket, másképp kívánja ösztönözni a lakáshozjutást. A fiatalok egyre nehezebb helyzetben vannak, ezt mutatja a bérlakások iránt megnövekedett kereslet - mondta Kricsfalusi Tamás.

Figyelő - Világgazdaság Online

„Az elsődleges célunk az, hogy a meglévő 4,2 millió lakás, továbbá az ország középületei megfelelő színvonalúak legyenek, és lényegesen olcsóbbá váljon a fenntartásuk” – nyilatkozta a Figyelőnek Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia stratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkára.

Az építőipar évi 40-50 ezer új lakás építését tartaná kívánatosnak, melyhez az Új Széchenyi Terv egyes vélekedések szerint alapot ad. Az államtitkár azonban eloszlatta ezeket a feltevéseket: „Úgy számolok, hogy azokkal az eszközökkel, amelyekkel az otthonteremtési programban élni szeretnének, évről évre mintegy 5 ezerrel több új lakóingatlan épülhet, ha ezt a piac igényli.”

A cikk itt folytatódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva