Hírek

2010.09.10. 14:49

Brutális leépítés készül a Rail Cargo Hungáriánál

Számottevő létszámcsökkentésről készít tervet az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) magyar teherszállító leányvállalatánál, a Rail Cargo Hungariánál, és tárgyalni akar a magyar kormánnyal a pályahasználati díjakról - közölte osztrák beszámolók szerint Christian Kern vezérigazgató pénteken Bécsben.

MTI Eco - Világgazdaság Online

A magyar kormány többször is módosította a vasúti teherszállítás keretfeltételeit a vállalat privatizálása óta. "Ha a kormány nem változtat az irányvonalán, akkor radikális átalakítás várható" - mondta az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint, leépítéseket helyezve kilátásba. Mint mondta, végkielégítési programot dolgoznak ki a magyarországi leányvállalat létszámának jelentős csökkentése érdekében.

Akár ezer fős leépítést is hozhat az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) szanálása a magyar teherszállítási leányvállalat, a Rail Cargo Hungária számára (RCH) - írta a Format című osztrák gazdasági hetilap pénteken megjelent számában.

A magazin források megnevezése nélkül ismerteti az új ÖBB-vezérigazgató, Christian Kern egyelőre csak vázlatos takarékossági elképzeléseit. Ezek között szerepel a Format szerint, hogy az RCH-nál 700-1000 fővel csökkentik a létszámot. A leányvállalatnál év végén lejár a munkahely-garancia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva