Hírek

2010.09.21. 09:12

Csődkockázatok - A piac kezdi elveszteni realitásérzékét

A portugál, ír és spanyol kockázati felárak új csúcsdöntése senkit sem érdekel, a részvénypiacok teljes mértékben ignorálják az államcsőd kockázatok újabb emelkedési hullámát, ami kérdés, hogy idővel nem gyűrűzik-e be a piacokra legalább egy korrekció formájában – tudósít a Cashline.

Cashline

Érzésünk szerint a szereplők ismét kezdik elveszíteni realitás és veszélyérzéküket, ami a jelenlegi globális környezetben a tőzsdei álmoskönyv szerint igen komoly következményekkel járhat.

Ma ülésezik a Fed nyíltpiaci bizottsága, ahol a piac azt várja, hogy a jegybank kurtítja az amerikai növekedési prognózist, ez viszont újabb pénzpiaci lépésre kényszerítheti a Fedet. A piac pedig a jelenlegi hangulatban örül minden likviditás fenntartó lépésnek. Egy darabig. Nem lennénk meglepve, ha a Fed esti bejelentése után (20:15) komoly korrekció indulna be, főleg, amennyiben a vártnál gyengébb utalás érkezik a monetáris lazításra, vagy nem a piac által várt formában realizálódik.

A cikk itt folytatódik, lapozzon

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva