Hírek

2010.09.03. 08:17

Fejcserék a rendőrségnél

Több megyében, hét budapesti kerületben és harmincnál több városban menesztik a rendőri vezetőket az önkormányzati választások után - értesült a Népszava.

MTI

A lap a pénteki számában azt írja, hogy januártól a rendőrök nyugdíjkorhatárát is jelentősen megemelnék. A szakszervezet attól tart, hogy ezt a törvénymódosítást is képviselői indítványként nyújtják be, és így megkerülhetik az érdekképviseletekkel való egyeztetést.

"Úgy tudjuk, a főkapitány már hivatalba lépésekor kész listát kapott arról, kiktől kell megválnia, illetve kiket kell a helyükre kineveznie. A menesztendő kapitányok nevét egyelőre nem tudni, de információink szerint többükkel már közölték, milyen beosztást ajánlanak fel nekik, illetve dönthetnek a nyugdíjazás mellett is" - olvasható a Népszavában.

A lap információi szerint jövő januártól a 25 éves szolgálati időt 30-ra, az öregségi korhatárt pedig 50-ről 55 évre emelnék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva