Hírek

2010.09.21. 12:21

Hogyan kezelné Tarlós a budapesti brutális adósságot?

Adósságkezelő központot hozna létre a főváros több százmilliárd forintra rúgó adósságállományának menedzselésére Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Heti Válasz

Választási győzelme után gazdasági-pénzügyi leltárt készíttetne Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje. A várospolitikus szerint ebből majd kiderül, mennyi pénz hiányzik például a négyes metró befejezéséhez, vagy mekkora valójában Budapest eladósodottsága. "A jelek azonban nem túl jók, hiszen csak a BKV külső-belső adósságállománya együttesen megközelítheti a 400 milliárd forintot" - jelentette ki a minap a politikus.

A Heti Válasz Online úgy tudja, hogy a főváros brutális mértékű adósságállományának menedzselésére Tarlós létrehozná a Budapest Adósságkezelő Központot. Ennek az új intézménynek az lenne a feladata, hogy a korábbi városvezetés által felvett hitelek visszafizetéséről időben gondoskodjék, levezényelje az esetleges átütemezéseket, s megvalósítsa a lehetséges adósságkiváltásokat, figyelje a határidőket, valamint beszerezze egyúttal a vezetői döntésekhez szükséges pénzpiaci előrejelzéseket.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva