Hírek

2010.09.30. 14:04

Nem bíznak a forintban a hazai cégek

A másfél éve töretlenül emelkedő K&H kkv bizalmi index most megtorpant: a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások elkövetkezendő egy évre vonatkozó várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index értéke 6 pontos esést követően jelenleg a 0 szinten áll.

K&H

„Az index sokéves eredményei alapján ez továbbra is jó érték, az azonban mindenképpen figyelemreméltó, hogy az eddigi, folyamatosan növekvő tendencia visszájára fordult” – értékelte az eredményeket Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

A hazai vállalkozások következő egy évre vonatkozó gazdasági várakozásait jelző mutató, amely a kkv-k helyzetét leginkább befolyásoló gazdasági tényezők várt alakulását mutatja, másfél éves emelkedést követően fordulóponthoz érkezett. „Az index csökkenésében leginkább az játszik szerepet, hogy az eddig nagyon optimista várakozások helyett most a kivárás jellemző a hazai vállalkozásokra.

Miközben az elmúlt negyedévben a kormányzati gazdaságpolitikára vonatkozó részindex 17 pontos emelkedést mutatott, most mindössze egy ponttal javult ez a részindex.  A legnagyobb esést a közterhek és a vállalati hitelkamatok alakulásának megítélésében tapasztaltunk, amelynek oka az lehet, hogy az eddigi, talán túlzottan optimista várakozások mérséklődtek.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva